Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen is gezond. Het is goed voor je spieren en botten en het helpt stress verminderen. Er liggen in Nederland talloze kilometers prachtige fiets- en wandelroutes en zo ook in ons gebied!

Ons theehuis is ideaal gelegen aan of in de buurt van diverse fiets- en wandelroutes op de Veluwe. Bij ons kunt u starten en/of eindigen met de door u gekozen fiets- of wandelroute, tevens kunt u bij ons gratis parkeren.

Op klompenpaden.nl vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.

De paden lopen deels door weilanden en over onverharde paden, deels over plattelandswegen en fietspaden. Bekijk de website van Klompenpaden.

In het Binnenveld zijn tot op heden 3 klompenpaden gerealiseerd.

  • Het Grift- en Graftenpad ligt in de gemeente Rhenen en loopt tussen het dorp Achterberg, de Laarsenberg, Heimerstein en langs de Grift.
  • Het Hasloerpad loopt door Nergena, richting de Grift en door de Born.
  • Het Nudepad loopt van de Grebbedijk, naar de Weidijk en de Grift en dan naar de Nude.

Wij zijn voorzien van oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Het Binnenveld

Het Binnenveld is het natuur- en weidegebied tussen Veenendaal, Rhenen, Wageningen, Bennekom en Ede. In het zuidwesten wordt het Binnenveld begrensd door de Grebbeberg. Het is een mooi agrarisch gebied. Weilanden en maisakkers worden afgewisseld met, rijen knotbomen, elzensingels en hakhoutbosjes. Dwars door het Binnenveld loopt de Grift (of het Valleikanaal) de grens tussen het Utrechtse en Gelderse deel van het Binnenveld. Het gebied is al eeuwen het werkterrein van de boeren. En nog steeds bewerken zij hun grond, melken er de koeien en houden er vleesvee om een boterham te verdienen.

Kraatsroute

Een leuke afwisselende fietsroute door alle landschappen in de vrij smalle zone tussen Bennekom en Veenendaal. Zo fietst u door het aloude hoevenlandschap op de dekzandruggen, door recht-toe-recht-aan ontginningen uit een recent verleden en langs de laatste resten zompig veen en vochtig blauwgrasland.